Θεατρικός Όμιλος Πέτρας «Οι υποκριτές»

Ο Θεατρικός Όμιλος Πέτρας Λέσβου "Οι Υποκριτές", έχει ξεκινήσει την δράση του στο χώρο των τεχνών επισήμως, τα τελευταία τέσσερα περίπου χρόνια, χάρη στην σπίθα που άναψε ο σκηνοθέτης της ομάδας Βασίλης Χατζηελευθερίου.

Στόχος και σκοπός της ίδρυσής του ήταν να φέρει την 7η τέχνη κοντά στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και να αποτελέσει έμπνευση για όλους εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν ερασιτεχνικά με το θέατρο.

Σήμερα τα μέλη του Συλλόγου δεν ξεπερνούν τα τριάντα, ωστόσο είναι όλα ενεργά. Οι μισοί από αυτούς, μέχρι τώρα, έχουν «εκθέσει» τον εαυτό τους στο σανίδι και οι άλλοι μισοί «τρέχουν» για σκηνικά, κοστούμια και για ότι θεωρείται σημαντικό προκειμένου η κάθε παράσταση να είναι μοναδική.

Παραστάσεις

«Γιατί ψηφίζω δεξιά» του Γιώργου Σκούρτη, «Κοίτα τους» του Μάριου Ποντίκα, «Μαντάμ Σουσού» του Δημήτρη Ψαθά, «Ωχ τα νεφρά μου» του Μπάμπη Τσικληρόπουλου, «Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας» της Πένυ Φυλακτάκη, «Συγγενείς εξ αίματος» του Αρκά, και «Πού ‘ν’ τος , πού ‘ν’ τος ο Υπουργός» διασκευή του έργου του Eric Idle «Βγαλ’ τον Υπουργό απ’ τη πρίζα» είναι τα έργα που μέχρι σήμερα έχουν ανεβάσει «Οι υποκριτές» σε Πέτρα, Μήθυμνα, Μεσότοπο, Αγιάσο, Πλωμάρι, Πολιχνίτο, Γέρα, Μυτιλήνη, Σκάλα Σικαμιάς κά.

Το 2019 οι υποκριτές επανέρχονται όπως κάθε φορά άλλωστε, με κάτι δυνατό, με κάτι ανατρεπτικό, με κάτι ντόπιο! Το 2019 είναι αφιερωμένο στον Βαγγέλη Χατζημανώλη, έναν θεατράνθρωπο που έχει αφιερωθεί χρόνια τώρα στην τέχνη γράφοντας έργα που μυρίζουν Λέσβο. Έχει διακριθεί για την καυστική και πάντα επίκαιρη σάτιρα, που μόνο εκείνος ξέρει, να υπογράφει με την πένα του.